Online psihoterapija

Online psihoterapija je isto što i terapija, samo što se ona sprovodi putem video poziva koji su dostupni na online platformama kao što su Skype ili ZOOM.

Online terapija i savetovanje idealni su za one klijente koji često putuju, koji žive i rade u inostranstvu ili u manjim mestima gde nemaju pristup terapiji uživo. Ma gde da se nalazite, možete komunicirati sa svojim terapeutom na svom jeziku. Razgovor sa terapeutom sa bilo kog mesta i bilo koje udaljenosti u vremenu kada Vama odgovara. Online psihoterapija je posebno odlična za one koji žive u mestima u kojima nema psihoterapeuta, kojima je daleko da putuju ili kojima je teško da organizuju svoje vreme. Praksa je uglavnom takva da se naredna seansa zakazuje na kraju seanse koja se upravo završila. Online psihoterapija se ne razlikuje mnogo od individualne psihoterapije uživo

Primenjuje se Geštald metod, traje jedan sat, jednom nedeljno, a po potrebi i do dva puta  nedeljno. Potrebno je da imate registrovan nalog na Skype ili ZOOM-z, da kamera i mikrofon budu uključeni, tako da bude kao da i sedimo jedan preko puta drugog. Sve što Vam treba je sat vremena mira bez uznemiravanja ukućana/okoline, telefon ili kompjuter/tablet/laptop i stabilna internet konekcija.

Vrlo je važno da ste sigurni u to da ćete imati sat vremena seanse u kojoj nećete biti ometani. Budite spremni za terapiju, tako što ćete organizovati svoje vreme tako da vas niko i ništa ne može ometati tokom seanse.